poniedziałek, 9 marca 2015

Zawijańce z piersi kurczaka z papryką jalapeno i boczkiem




Te roladki są naprawdę ostre.
Musicie uważać by nie dodać zbyt dużej ilości jalapeno.
Na jeden kotlet spokojnie wystarczy połowa jednego plasterka nachos jalapeno.
Papryka puszcza soki w trakcie zapiekania i nietrudno o danie niezjadliwe.
Dodatek plastra boczku spowoduje, że kurczak nie będzie ani odrobinę wysuszony.


POTRZEBUJESZ:

Pierś z kurczaka
Majonez
ketchup
Paprykę jalapeno w zalewie ( nachos jalapeno)
Ser twarogowy z pomidorami (dowolny, ja użyłam almette)
Plastry boczku wędzonego (ich ilość zależy od ilości kotletów)
Pomidorki koktajlowe (opcjonalnie dodajemy do zapiekania)
Sól
Pieprz
Papryka czerwona


WYKONANIE:

1. Wykrawać kotlety, rozbić je przez folię spożywczą.
2. Mięso oprószyć solą, pieprzem i czerwoną papryką. Z jednej strony cienko wysmarować: ketchupem, na tę warstw kładziemy serek, a następnie majonez i drobno pocięte jalapeno.
3. Całość zwijamy ciasno w rulonik.
4. Każdą roladkę owijamy plastrem boczku.
5. Piec rozgrzewamy do 190 stopni i zapiekamy w odkrytym naczyniu żaroodpornym przez 45 minut.









Przepis bierze udział w durszlakowej akcji:  Zwijamy rolady.



12 komentarzy:

  1. Ale smacznie. Uwielbiam roladki. A Twoje tak pięknie zawinięte w boczku.... mniam, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie lubimy ostrych potraw ale roladki wyglądają obłędnie :D
    Chyba zrobimy takie naszemu tacie bo coś ostatnio narzekał, że mało mięsa mu przyrządzamy :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię ostre smaki. Roladki wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wyglądają! Takie rumiane...

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam wszystkie roladki:)
    Twoje pięknie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ładnie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  7. już wiem co jutro zrobię na obiadek :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Za każdą konstruktywną uwagę, pochwałe oraz krytykę z góry dziękuję.