sobota, 21 marca 2015

Trufle kakaowe


Jeśli smakowała Wam moja czekolada i wafle, z pewnością polubicie się z kuleczkami.
Pamiętajcie, że należy je trzymać w lodówce!

POTRZEBUJESZ:

1 masło
1 i 3/4 szkl cukru
2 spore łyżki kakao
3/4 szkl mleka
3/4 opakowania mleka w proszku 
3 opakowania petit buerry (mocno pokruszonych)
kakao do obtoczenia

WYKONANIE:

1. Mleko, cukier, masło i kakao zagotuj do rozpuszczenia wszystkich składników.
2. Przestudź masę kakaową i dodaj do niej mleko w proszku a następnie rozkruszone herbatniki.
3. Miskę z masą dobrze zabezpiecz i włóż na noc do lodówki.
4. Formuj kuleczki i obtaczaj je w gorzkim kakao. Trufle trzymamy w lodówce!




  
SMACZNEGO!
Pani M.

6 komentarzy:

  1. Smaczne kuleczki. Uwielbiam trufle. U mnie w domu, nie wiem jak długo przeleżałyby w lodówce. Tylu łasuchów... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam jakie pyszności dzisiaj serwujesz :-) zjadłabym z chęcią jedną :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam trufle ale takich jeszcze nie jadlam napewno wyprobuje.

    OdpowiedzUsuń
  4. pięknie wyglądają, chętnie spróbowałabym kuleczkę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie trufle zawsze są mile widziane! :D
    Prezentują się pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Za każdą konstruktywną uwagę, pochwałe oraz krytykę z góry dziękuję.