sobota, 28 marca 2015

Kotleciki musztardowe z kurczaka




Jeśli planujecie przyjąć gości, musicie przyrządzić te kotleciki.
Wystarczy uszykować wszystko dzień wcześniej, zamarynować i zostawić na noc w lodówce.
A potem to już tylko smażenie ;)
Macie ochotę?

POTRZEBUJESZ:

1/2 kg piersi z kurczaka
sól,pieprz
2 łyżki ulubionej musztardy
4 łyżki maggi w płynie
4 łyżki mąki ziemniaczanej
pieprz
1 cebula (drobno pokrojona)
2 jajka


WYKONANIE:
1. Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy na małe kawałeczki.
2. W misce mieszamy mięso ze wszystkimi podanymi składnikami
3. Na noc odstawiamy do lodówki.
4. Pół godziny przed smażeniem wyciągamy z lodówki. Rozgrzewamy patelnię. Nakładamy łyżką małe porcje mięsa formując kotleciki.



8 komentarzy:

  1. Bardzo fajne te kotleciki :-) muszą być pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobne, dla siebie dodaję jeszcze kostkę z pieczarek. :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, tak smacznie wyglądają. Robię podobnie ale zamiast musztardy dodaję majonez. Spróbuję następnym razem zrobić wg Twojego pomysłu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowite kąski :D Pamiętamy, że kurczak w kotletach zawsze bardziej nam smakował :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam takie paciajki :) Często robię... bo szybkie, niepracochłonne i przepyszne! :) :***

    OdpowiedzUsuń
  6. Zrobiłam! Zainspirowałaś mnie - rewelacja! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się! U mnie znikają dość szybko :)

      Usuń

Za każdą konstruktywną uwagę, pochwałe oraz krytykę z góry dziękuję.