wtorek, 20 stycznia 2015

Pasta z makreli


Uwielbiam ciepłą bułkę albo chleb drwalski ze świeżo przygotowaną pastą makrelową.. Mniam!
Jeśli i Wy lubicie ryby to pasta, którą prezentuję, będzie doskonała zarówno w porze śniadania jaki i kolacji.

SKŁADNIKI:

2 makrele wędzone
2 jajka ugotowane na twardo
3-4 ogórki kiszone (można użyć również konserwowe)
średnia cebula
3-4 duże łyżki majonezu
sól, pieprz

WYKONANIE:

1. Makrelę obieramy ze skórki i dokładnie wybieramy z ości. Dokładnie ugniatamy ją widelcem.
2. Jaja gotujemy, studzimy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Ogórki i cebulę również kroimy w kosteczkę.
4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, pieprz i sól.








Smacznego!
Pani M.


9 komentarzy:

  1. wpadłabym na taką makrelkę! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam kiedyś pasty nałogowo, dawno nie gościła w mojej kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj kochana ja makrelę wprost uwielbiam a jak jest z niej pasta to jestem pierwsza, oj narobiłaś mi smaku :-) pozdrowionka :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. makrele uwielbiamy:)
    nawet dzisiaj kupiłam na pastę, ale wcześniej została zjedzona :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas to nie grozi bo nikomu się nie chce obierać jej z ości;)

      Usuń
  5. Bardzo lubię taka pastę. Robię tak samo jak Ty, właśnie z dodatkiem ogórków konserwowych. Pyszna jest :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A wiesz Krysiu, że niektórzy robią z konserwowymi i cebula. Bez jajka? Tez jest bardzo smaczna, chociaz troszke inna;)

      Usuń
  6. UWIELBIAM AZ MI SLINKA CIEKNIE JESZCZE BARDZIJ W TAK PIEKNEJ OPRAWIE.

    OdpowiedzUsuń

Za każdą konstruktywną uwagę, pochwałe oraz krytykę z góry dziękuję.