niedziela, 11 stycznia 2015

Klopsiki z jajek


Moje ulubione danie z dzieciństwa.
Proste i przesmaczne.
Idealny obiad bez mięsa;

SKŁADNIKI:

10 ugotowanych na twardo jaj
1 bułka czerstwa wymoczona w mleku
1 jajo
1 cebula średniej wielkości
sól
pieprz
bułka tarta


WYKONANIE :

1. Jaja mielimy przez maszynkę do mięsa razem z cebulą i wyciśniętą z mleka bułką.
2. Do masy jajecznej dodajemy surowe jajo oraz sól i pieprz do smaku.
3.Formujemy klopsiki, każdy z nich obtaczamy w bułce tartej.
4. Smażymy do zarumienienia.







Smacznego!
Pani M.

17 komentarzy:

  1. Fantastyczne kotleciki :-) jadłam kiedyś u znajomej ale jeszcze nigdy ich nie robiłam, skuszę się na nie z Twojego przepisu bo pysznie wyglądają :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzenko trzeba tylko pamietac o dobrym doprawieniu klopsików- kotletów.

      Usuń
  2. Goszczą u mnie w domu bardzo często, są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wiedziałam, że taka zdolniacha w kuchni z Ciebie :)
    pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Iw Kochana, jestem wyrobnikiem kulinarnym jedynie ;)

      Usuń
  4. Mmmm wyglądają super smacznie! Taki obiad to mogę jeść codziennie

    OdpowiedzUsuń
  5. Potwierdzam są świetnie, tylko muszą być dobrze doprawione. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł! Muszę takie zrobić, bo bardzo mnie Twój przepis intryguje!

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszą być pyszne i bardzo pożywne....zabieram jednego :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. To też mój przysmak z dzieciństwa, moja babcia robiła najlepsze pod słońcem!! Szkoda że nie umiem tak smacznych odtworzyć...

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam je! Często dodaję też szczypiorek do takich klopsików :)

    OdpowiedzUsuń

Za każdą konstruktywną uwagę, pochwałe oraz krytykę z góry dziękuję.