czwartek, 8 stycznia 2015

Domowy jogurt truskawkowy




Kto powiedział, że zimą nie można zrobić jogurtu owocowego?
Od czego mamy mrożone owoce.
Ta forma przechowywania pozwala im zachować witaminy i inne wartości, które mamy również w świeżych owocach.
W sezonie ten sam jogurt można zrobić z dowolnymi owocami.
Jeśli lubicie słodką wersję dodajemy cukier, najlepiej brązowy.
Jeśli nie, pomijamy ten składnik...

SKŁADNIKI

1 opakowanie mrożonych truskawek
duży jogurt naturalny
0,5 szklanki mleka
3 łyżki cukru brązowego

WYKONANIE:

Wszystkie składniki miksujemy blenderem. 
I... gotowe!





Smacznego!
Pani M.

2 komentarze:

  1. Też wykorzystuje moją zamrażalke i jest ona pełna warzyw i owoców. Pyszności :-) widać że bardzo smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne wspomnienie lata :D Ja też już do woli korzystam z mrożonych owoców :)

    OdpowiedzUsuń

Za każdą konstruktywną uwagę, pochwałe oraz krytykę z góry dziękuję.