Moje ulubione danie z dzieciństwa.
Proste i przesmaczne.
Idealny obiad bez mięsa;
SKŁADNIKI:
10 ugotowanych na twardo jaj
1 bułka czerstwa wymoczona w mleku
1 jajo
1 cebula średniej wielkości
sól
pieprz
bułka tarta
WYKONANIE :
1. Jaja mielimy przez maszynkę do mięsa razem z cebulą i wyciśniętą z mleka bułką.
2. Do masy jajecznej dodajemy surowe jajo oraz sól i pieprz do smaku.
3.Formujemy klopsiki, każdy z nich obtaczamy w bułce tartej.
4. Smażymy do zarumienienia.
Smacznego!
Pani M.
Fantastyczne kotleciki :-) jadłam kiedyś u znajomej ale jeszcze nigdy ich nie robiłam, skuszę się na nie z Twojego przepisu bo pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńMarzenko trzeba tylko pamietac o dobrym doprawieniu klopsików- kotletów.
UsuńGoszczą u mnie w domu bardzo często, są przepyszne :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńBardzo je lubimy :-)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńNie wiedziałam, że taka zdolniacha w kuchni z Ciebie :)
OdpowiedzUsuńpozdrowienia!
Iw Kochana, jestem wyrobnikiem kulinarnym jedynie ;)
UsuńMmmm wyglądają super smacznie! Taki obiad to mogę jeść codziennie
OdpowiedzUsuńJa też! Koniecznie z surówką!!!
UsuńPotwierdzam są świetnie, tylko muszą być dobrze doprawione. :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Muszę takie zrobić, bo bardzo mnie Twój przepis intryguje!
OdpowiedzUsuńPolecam bardzo!!!!
UsuńMuszą być pyszne i bardzo pożywne....zabieram jednego :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTo też mój przysmak z dzieciństwa, moja babcia robiła najlepsze pod słońcem!! Szkoda że nie umiem tak smacznych odtworzyć...
OdpowiedzUsuńUwielbiam je! Często dodaję też szczypiorek do takich klopsików :)
OdpowiedzUsuń