Przepis na to cudo dostałam od mojej kuzynki, Uli.
Powiem Wam, że to połączenie okazuje się zaskakująco pyszne.
Gorzkawy smak sera gorgonzola i delikatna słodycz gruszki. Nie wspomnę o orzechach..
Jeśli macie zamiar przyjmować gości i zaskoczyć ich nowym smakiem, polecam.
SKŁADNIKI:
1 opakowanie roszponki (125 g)
200 g sera gorgonzola (najlepiej picante)
1 duża lub 2 mniejsze gruszki
100 g orzechów włoskich
sos vinegrae (1 łyżka soku cytryny, 4 łyżki oleju, sól morska, pieprz mielony, 1 łyżeczka musztardy)
WYKONANIE:
Sałatę myjemy dokładnie. Gruszkę i ser kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy razem i polewamy sosem na ok 10 minut przed podaniem.
Smacznego!
Pani M.
Zdrowa i pyszna. Bardzo ciekawa propozycja!
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńOj jak ja lubię takie sałatki, są pyszne i nie wymagają użycia wielu składników :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńZa gorgonzolą nie przepadam, ale pozostałe składniki uwielbiam i jestem pewna, że całość się super komponuje :) Wygląda świetnie :)
OdpowiedzUsuńNie wiem czy gdyby zastąpiłoby się gorgonzolę innym serem, smak byłby tak dobry.. :(
UsuńBardzo lubię wszystko z orzechami, jednak zdecydowanie bardziej smakują mi te prażone na suchej patelni,
OdpowiedzUsuńDobry pomysł! Można i tak spróbowac :)
UsuńPyszna;)polecam!
UsuńZ przyjemnością bym spróbowała, lekko i zdrowo a ser gorgonzola uwielbiam, zresztą jak każdy inny ser :)
OdpowiedzUsuńja też.. no może poza kozim :)
Usuńmuszę do Ciebie wpaść na takie dobroci :) buziaki!
OdpowiedzUsuńZapraszam!
UsuńO, coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńMoje smaki❤
Zjadłabym:))
OdpowiedzUsuń