Kto powiedział, że zimą nie można zrobić jogurtu owocowego?
Od czego mamy mrożone owoce.
Ta forma przechowywania pozwala im zachować witaminy i inne wartości, które mamy również w świeżych owocach.
W sezonie ten sam jogurt można zrobić z dowolnymi owocami.
Jeśli lubicie słodką wersję dodajemy cukier, najlepiej brązowy.
Jeśli nie, pomijamy ten składnik...
SKŁADNIKI
1 opakowanie mrożonych truskawek
duży jogurt naturalny
0,5 szklanki mleka
3 łyżki cukru brązowego
WYKONANIE:
Wszystkie składniki miksujemy blenderem.
I... gotowe!
Smacznego!
Pani M.
Też wykorzystuje moją zamrażalke i jest ona pełna warzyw i owoców. Pyszności :-) widać że bardzo smakuje :-)
OdpowiedzUsuńPyszne wspomnienie lata :D Ja też już do woli korzystam z mrożonych owoców :)
OdpowiedzUsuń