Te roladki są naprawdę ostre.
Musicie uważać by nie dodać zbyt dużej ilości jalapeno.
Na jeden kotlet spokojnie wystarczy połowa jednego plasterka nachos jalapeno.
Papryka puszcza soki w trakcie zapiekania i nietrudno o danie niezjadliwe.
Dodatek plastra boczku spowoduje, że kurczak nie będzie ani odrobinę wysuszony.
POTRZEBUJESZ:
Pierś z kurczaka
Majonez
ketchup
Paprykę jalapeno w zalewie ( nachos jalapeno)
Ser twarogowy z pomidorami (dowolny, ja użyłam almette)
Plastry boczku wędzonego (ich ilość zależy od ilości kotletów)
Pomidorki koktajlowe (opcjonalnie dodajemy do zapiekania)
Sól
Pieprz
Papryka czerwona
WYKONANIE:
1. Wykrawać kotlety, rozbić je przez folię spożywczą.
2. Mięso oprószyć solą, pieprzem i czerwoną papryką. Z jednej strony cienko wysmarować: ketchupem, na tę warstw kładziemy serek, a następnie majonez i drobno pocięte jalapeno.
3. Całość zwijamy ciasno w rulonik.
4. Każdą roladkę owijamy plastrem boczku.
5. Piec rozgrzewamy do 190 stopni i zapiekamy w odkrytym naczyniu żaroodpornym przez 45 minut.
Przepis bierze udział w durszlakowej akcji: Zwijamy rolady.
Ale smacznie. Uwielbiam roladki. A Twoje tak pięknie zawinięte w boczku.... mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek:)
OdpowiedzUsuńNie lubimy ostrych potraw ale roladki wyglądają obłędnie :D
OdpowiedzUsuńChyba zrobimy takie naszemu tacie bo coś ostatnio narzekał, że mało mięsa mu przyrządzamy :P
Lubię ostre smaki. Roladki wyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają! Takie rumiane...
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystkie roladki:)
OdpowiedzUsuńTwoje pięknie wyglądają:)
Bardzo ładnie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńjuż wiem co jutro zrobię na obiadek :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite danie :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity pomysł :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda :) Pychota
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńdla mnie bomba ! nie wiedziałem że to takie proste
OdpowiedzUsuń